به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، تجهیزات و ماشین آلات معدنی جزو گرانترین و سنگین وزن ترین ماشین آلاتی هستند که در صنعت استفاده میشود. از طرف دیگر صنایع معدنی به دلیل اهمیت آن در تولید مواد اولیه مورد نیاز صنایع پایین دستی، جزو تحریمها بوده و به همین دلیل تامین ماشین آلات جدید یا قطعات مورد نیاز آنها با مشکلات بسیار زیادی مواجه است. با توجه به این موضوع، نگهداری و تعمیرات بهینه تجهیزات و ماشین آلات موجود اهمیت بسیار بالایی دارد.
ساسان حیدری، مدیرعامل شرکت فناوران پایش برزین پاسارگاد، در همین خصوص اظهار کرد: این شرکت که تقریبا دو سال از استقرارش در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان میگذرد، به دلیل اهمیت معادن و صنایع معدنی با اشتغالزایی بالغ بر 10 نفره از جوانان متخصص، در حوزه طراحی ساخت، مونتاژ، نصب، راهاندازی و پشتیبانی سامانههای پایش وضعیت یا مانیتورینگ ماشین آلات معدنی فعالیت و آموزشهای مرتبط با این حوزه فعالیت میکند.
وی افزود: با توجه به اینکه تامین قطعات مورد نیاز برای ماشین آلات صنعتی به دلیل هزینه بالا و دسترسی بسیار دشوار به دلیل شرایط تحریمی طاقت فرسا است، نگهداری صحیح در گام اول و تعمیرات بهینه در گام دوم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین دلیل دو محصول تخصصی برای پایش وضعیت دو ماشین بزرگ صنایع معدنی یعنی ماشین شاول و دام تراک، تولید شده است که به اپراتور و شرکت دارنده، کمک میکند وضعیت مناسبی برای دستگاه فراهم کنند تا طول عمر آن به حداکثر برسد. محیط کار این ماشینها باید تراز باشد اما از آنجا که محیط معدن هموار نیست، چرخدندههای این دستگاه که به نام شفت سوئینگ تحت فشار قرار میگیرد و در نهایت میشکند.
مدیرعامل شرکت فناوران پایش برزین پاسارگاد ادامه داد: ماشین شاول علاوه بر حجم و وزن بسیار زیاد، از قیمتهای چندین میلیون دلاری برخوردار است و ظرفیت بارگیری بزرگترین ماشینهای از این دست در ایران به حدود 30 الی 40 تن میرسد. به همین دلیل خرابی آن میتواند هزینههای بسیار زیادی برای شرکت به دنبال داشته باشد.
حیدری گفت: این شرکت موفق شد با طراحی و تولید سامانهای که تنها حدود 40 هزار دلار برای کاربران هزینه دارد، بهینهترین استفاده ممکن را از تجهیزات چند میلیون دلاری خود داشته باشند. این سامانه دانشبنیان با هشدارهای مناسب خطا در استفاده از تجهیز را به مدیران و اپراتورهای معدن اطلاع میدهد.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که این دستگاهها سرمایهگذاری بالایی نیاز داشته و خرابی آن هزینه فرصت بسیاری برای معدن داران دارد. بر اساس اطلاعات موجود هر ساعت توقف فعالیت معادن حدود 8 تا 9 هزار دلار عدمالنفع تولید به همراه دارد که رقم بسیار بزرگی است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان اظهار کرد: به جز دستگاه شاول، تجهیز دیگری به نام دام تراک در معادن نیز استفاده میشود که مانند شاول هزینه خرید بالایی دارد و نگهداری آن بسیار مهم است. سامانهای که برای این ماشین طراحی شده، دادههای مربوط به عملکرد ماشین مانند دمای آب، فشار روغن هیدرولیک، مکان، سرعت متوسط و میانگین و... را سنجیده و سپس در بخش نرم افزاری با هدف پیشگیری از بروز مشکلات، مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد.
حیدری افزود: در نتیجه این تجزیه و تحلیل، نیازهای تجهیز شناسایی میشود و برای رفع آنها به اپراتور اطلاع داده میشود. البته این محصول هنوز در مرحله پایلوت بوده و به مرحله تولید صنعتی نرسیده است. با این حال برآوردها نشان از قیمت 50 درصدی این محصولات در مقایسه با نمونههای مشابه خارجی دارد.
گفتنی است شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حدود 700 شرکت دانشبنیان و فناور مستقر در خود، به طور تخصصی به رفع نیاز فناورانه صنایع میپردازد. صنایع پیشرفته نظیر صنعت هوا فضا، نفت، گاز و پتروشیمی و صنعت فولاد، از جمله صنایعی هستند که از محصولات این شرکتها برای پیشبرد اهداف خود در عرصه تولید استفاده میکنند.
تعداد بازدید : ۵۲۷ تاریخ: 1402/07/24
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
مشگلانی: تقویت شبکهسازی بین روابطعمومیها و رسانهها، حل چالشها را تسهیل میکند
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان در نشست مدیران روابط عمومی دستگاههای اجرایی…تفاهم نامه سرمایهگذاری میان CVC بانک صادرات و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان امضا شد
در سالی که به نام سرمایه گذاری در تولید مزین است، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در راستای سرمایهگذار…